f Akmal Hakeem: January 2015

Pernah tak .. ?

Pernah tak kawan kau tak kasi kawan dengan orang yang dia tak suka? its depends on u sama ada nak ikut kawan kau ataupun tak. Cuba kau fikir, perlu ke tak berkawan dengan orang lain sebab kawan baik kau tak kasi berkawan dengan orang yang dia tak suka? *aku pun tak tahu perlu ke tak perlu ha ha ha* (kalau aku, aku tengok perangai dia dulu, kalau perangai membabi so memang patut lah)


If they are ur real friend , the won't stop u to from being a friend of everyone. Kalau kau berkawan dengan orang yang dia tak suka pun , paling kurang pun korang akan kena menganjing je .

"untung lah kawan dengan dia"
"untung lah ada kawan baru"
"untung lah kawan dengan budak hot"
"dah ada kawan baru jangan lupa kita orang hahaha"

gi le mampus kalau diorang cakap macam tu, diorang tak ada hak pun nak stop korang daripada kawan dengan sesiapa.

kalau kawan kawan kau tu perli dia pun, kau buat tak tahu je because u know they're just joking around. kalau "kawan" (kawan yang kawan kau tak suka) tu perangai macam taik kinzir , memang patut le kena perli , kau pun patut join perli and maki maki huahuahua jk.

So pilih lah kawan yang mana kau nak berkawan :

1- Yang halang kau berkawan dengan orang lain sebab dia tak suka seseorang ni , yang selalu cakap        buruk pasal orang lain.

ataupun

2- Yang tak kisah kau berkawan dengan sesiapa and kawan yang dia tak suka , sebab dia tahu kau            takkan pilih kasih or lupa kawan and dia percaya kau.

Jangan lah jadi kawan yang ( kau kawan dengan seseorang tapi bila kau dapat tahu kawan kawan kau yang lain tak suka dia , kau pun ikut tak nak berkawan dengan dia even dia dengan kau tak ada apa apa problem pun) Tu lah sebabnya jadi isu kutuk kutuk belakang ni. kalau kau tak suka jangan kawan langsung. Daripada pura - pura kau lagi banyak kecil kan hati orang lain. Jangan takut hilang ramai kawan, even kau ada ramai kawan belum tentu ada kawan yang betul betul ikhlas berkawan dengan kau and anggap kau macam bestie, belum tentu juga kau akan happy. 

Aku dah ada banyak pengalaman dalam friendship ni , selalu gaduh even masalah kecil pun jadi besar *bodoh an? childish* i have gave up once. Aku tak kisah kalau orang nak kata aku ni sombong , tak ramai kawan , jenis tak bergaul sangat , well at least i know who's the real one.


sorce : dari blog akbar azman :-)